12 Δεκεμβρίου 2010

Η ιδέα

http://flic.kr/p/7Cv2gu
Περίπου από το 2002 σημειώνω διάφορες ιδέες που έχω για προϊόντα, site, υπηρεσίες. Δεν είναι απαραίτητα πρωτότυπες, πολύ συχνά απλά σημειώνω πράγματα που είδα στο εξωτερικό και θεωρώ ότι θα είχαν ενδιαφέρον αν εμφανιζόντουσαν και στην ελληνική αγορά.

Κάπως έτσι είχα σημειωμένο και το εξής:
Kidsland (05/2007): Social network για παιδιά. Ουσιαστικά ένα multiplayer flash game με chat / games κλπ
Φυσικά τότε ξεχάστηκε, δεν είχα άλλωστε και τα μέσα να το υλοποιήσω. Όμως η ιδέα ήταν από αυτές που πάντα γυρόφερνα στο μυαλό μου, σε αντίθεση με άλλες που ποτέ δεν ξανασκέφτομαι. Έτσι την είχα συζητήσει και με το Χάρη σε διάφορες φάσεις και του είχε φανεί καλή ιδέα. Πριν από περίπου 2 μήνες αποφασίσαμε να την υλοποιήσουμε, θεωρώντας ότι είμαστε πλέον πιο έτοιμοι για κάτι μεγαλύτερο.

Αρχικά λοιπόν κάναμε μια σχετική έρευνα αγοράς και είδαμε ότι στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετές τέτοιες υπηρεσίες ενώ στην Ελλάδα πρακτικά καμία. Έπειτα μελετήσαμε το τεχνικό κομμάτι και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα χρειαστούμε και επιπλέον βοήθεια. Κατόπιν γράψαμε ένα πρόχειρο design doc (ένα κείμενο δλδ που εξηγούσε τι περίπου θα κάνουμε, πως θα δουλεύει το παιχνίδι κλπ) και ξεκινήσαμε την αναζήτηση συνεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου